Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy deltoid két különböző oldala 3 és 5 cm. mekkora a kerülete?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Valaki segítene nekem kiszámolni, vagy hogy hogyan is számoljuk ki ezeket?
+még ebben is szeretném kérni a segítségeteket előre is köszi :)
Egy rombusz oldalai 8 cm-esek. mekkora a kerülete?
Egy téglalap hosszabb oldala 8 cm, a rövidebb oldala, ennek a fele. Mekkora a kerülete és a területe?
Egy paralelogramma egyik oldala 3 cm, a vele szomszédos oldala ennek 3-szorosa. mekkora a kerülete?
Egy rombusz átlói 3 és 7 mm-esek. mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. A rombusznak 4db, egyenlő hosszúságu oldala van, tehát 4×a=k, ami most 32cm
2. A téglalap egyik oldala 8, a másik a fele tehát 4. a kerület 2×(a+b) vagyis 24, a területe a×b=32
3. egyik oldal 3, másik 9, itt is a kerület 2×(a+b)=24
4. minden konvex sokszög esetén igaz, hogy az átlók szorzatának a fele egyenlő a területtel (e×f)/2=1O,5
1