Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derivált - egyenes egyenlete

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
437
Az y=−2+2e^x−3x görbe mely pontjában húzott érintő párhuzamos a 3x−y=5 egyenessel?
A pont x-koordinátáját add csak meg alább válaszként.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mivel y=3x-5 egyenessel való párhuzamosságot keressük, azt kell megnézni, hogy a derivált függvény milyen x értékek esetén vehet fel `3`-at.
Tehát x-re megoldandó a következő egyenlet: `y'=3`.
Mivel `y'=2*e^x-3`, ekkor `e^x=3`, azaz `x=ln 3`.
Módosítva: 4 éve
0