Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy dolgozónak minden évben 4%-kal emelik a fizetését. Mennyit kereshetett palyakezdőként ha 10 éves munkaviszony után 180.000 Ft a fizetése?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
505
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
q=1,04

`a_(10)` = `a_1*q^9` = `a_1*1.04^9` = 180000

`a_1` = `180000/1.04^9` = 126465 Ft-ot keresett az 1. évben (gondolom havonta).
1