Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy mértani sorozat első tagja 10 a hanyados pedig 2. Allapitsuk meg a sorozat 8 tagját, és az első 8 tag összegét!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
509
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 10

q = 2

`a_8` = `a_1*q^(8-1)` = `10*2^7` = 1280

`S_8` = `a_1*(q^8-1)/(q-1)` = `10*(2^8-1)/(2-1)` = 2550

0