Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
551
Két szám számtani közepe 46. Az egyik szám háromszorosa a másiknak. Mennyi a nagyobb szám?
---------------------------------------------------------------------------------
Nagyon sürgős lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kisebb szám: X
Nagyobb szám: 3X

Számtani közepük: 46
azaz
46 = (X + 3X) / 2
(beszorzunk 2-vel)
92 = 4X
(osztunk 4-gyel)
23 = X

a kisebb szám 23, a nagyobb szám 23*3 = 69.

Ellenőrzés:
számtani közepük: (23 + 69) / 2 = 46
Módosítva: 8 éve
1