Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
495
Sziasztok . A 7) és 8) feladatban valaki tudna segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Coulomb törvénnyel kell megoldani:

F=k*q1*q2/r2, ahol k(8,98*109) egy konstans, a két q a töltések, r pedig a köztük lévő távolság

F=8,98*109*3*10-9*4*10-9/(5*10-11)
F= 2155,2N

b, mivel mindkettő töltés előjele megegyezik, ezért taszítani fogják egymást.
Módosítva: 4 éve
0