Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1282
Két szomszédos falu közti utat Gábor gyalog 1,2óra alatt,Dénes kerékpárral 24 perc alatt tette meg.Dénes 8 km/h-val nagyobb átlagsebességgel halad,mint Gábor.Milyen messze van egymástól a két falu?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tgabor=1,2h
tdénes=24p=0,4h
sg=sd (mindketten ugyanazt a távot teszik meg.

vg+8=vd

s=vg*1,2h
s=vd*0,4h
vg*1,2h=vd*0,4h
vg*1,2h=(vg+8km/h)*0,4h
1,2h*vg=0,4h*vg+3,2km
0,8h*vg=3,2km
vg=3,2km/0,8h=4km/h

Ezt visszaírjuk a gábor által megtett út egyenletébe: s=1,2h*4km/h= 4,8km
0