Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meg tudod oldani ezeket a matek feldatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, lecke
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

I 6x-2y= 0, átrendezve 6x=2y, tovább 3x=y
II. 2x+y=5, de tudjuk, hogy y=3 x, tehát 2x+3x=5, tehát 5x=5, vagyis x=1
ezt az első egyenletbe visszaírjuk, 3*1=y, tehát y=3

2.

I. 4x-2y=1O
II. 3x+y=5, ezt ha mindkét oldalát felszorozzuk kettővel azt kapjuk, hogy 6x+2y=1O

Az első és második egyenletet összeadjuk, oldalanként, tehát 4x-2y+6x+2y=1O+1O=2O. Ez nekünk azért jó, mert láthatjuk, hogy az y-os tagok ki fognak esni. 1Ox=2O, tehát x=2.
Ezt visszaírjuk az első egyenletbe 4*2-2y=1O, 8-2y=1O, -2y=2, tehát y=-1
Módosítva: 4 éve
0