Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány évesek most?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1236
, Edit most háromszor annyi idõs, mint a testvére. Öt év múlva már csak kétszer annyi idõs lesz, mint a testvére. Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Edit 3x éves, a testvére x éves. Öt év múlva Edit 3x+5 éves lesz, a testvére x+5 éves lesz. A felírható egyenlet:

3x+5 = 2(x+5)

3x+5 = 2x+10 /-2x

x+5 = 10 /-5

x = 5

Edit testvére 5 éves, Edit pedig `3*5` = 15 éves. Öt év múlva Edit testvére 10 éves lesz, Edit pedig 20 éves lesz, ami épp kétszer annyi.
0