Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
434
Úgy szeretném a megoldásokat hogy le vezetve hogy zárójel felbontas összevonása és úgy az eredmény ha lehet köszönöm.

1. (a-3)(a-4), (3-b)(2b+5), (5c-4d)(3d+2c)

2. Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

(a-3)(a-4) = `a^2-3a-4a+12` = `a^2-7a+12`

(5c-4d)(3d+2c) = `5c*3d+5c*2c-4d*3d-4d*2c` = `10c^2-12d^2-7cd`

2,

a, (a-5)(a+3)+(a-3)(a+5) = `a^2-cancel(5a)+cancel(3a)-15+a^2-cancel(3a)+cancel(5a)-15` = `2a^2-30`

b, (b+2)(b+5)-(b-1)(b+4) = `(cancel(b^2)+2b+5b+10)-(cancel(b^2)-b+4b-4)` = 7b+10-(3b-4) = 7b+10-3b+4 = 4b+14

c, `(c^2+c+1)(c^2+c-1)` = `c^4+c^3-cancel(c^2)+c^3+cancel(c^2)-cancel(c)+c^2+cancel(c)-1` = `c^4+2c^3+c^2-1`

d, `(d^3-d^2+d-1)(d+1)` = `d^4-cancel(d^3)+cancel(d^2)-d+cancel(d^3)-cancel(d^2)+d-1` = `d^4+d-1`

e,

`(e^2-2)(e^2+3)-2(e^2+7)(3-e^2)+3(2-e^2)(2+e^2)` = `(e^4-2e^2+3e^2-6)-2(3e^2+21-e^4-7e^2)+3(4-e^4)` = `e^4+e^2-6-6e^2-42+2e^4+14e^2+12-3e^4` = `cancel(0*e^4)+9e^2-36`
0