Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
Határozd meg az egyenlő szárú háromszög területét, ha a kerülete 36 cm és szárai 13 cm hosszúak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b = 13 cm

K = 36 cm = a + 2b

36 = a + `2*13`

a = 10 cm

Mint az előzőnél:

`(a/2)^2+m_a^2 = b^2`

`m_a^2` = `b^2-(a/2)^2` = `13^2-(10/2)^2` = 144

`m_a` = `root()(144)` = 12 cm

T = `(a*m_a)/2` = `(10*12)/2` = 60 `cm^2`
0