Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Valaki tudna nekem benne segiteni holnapra kell le adnom és surgos !!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`5/9`; `0.dot(5)`; végtelen; 5

`11/20`; 0,55; véges; 5

`7/4`; 1,75; véges; 5

2,

`3/4-1/5+1` = `(15-4+20)/20` = `31/20` = `1 11/20`

`9/5:4+3/4` = `9/20+15/20` = `24/20` = `6/5` = `1 1/5`

`5/6*3-3/4` = `10/4-3/4` = `7/4` = `1 3/4`

`14/28:42/44` = `1/2*22/21` = `11/21`

`18/25*35/24` = `3/5*7/4` = `21/20` = `1 1/20`

`(2/7+2/3-1/2)*4` = `(12+28-21)/42*4` = `19/42*4` = `38/21` = `1 17/21`

3,

a, 6x-24-2x = x-6

4x-24 = x-6

3x = 18

x = 6


b, 3(2-x)+7+4x = 4(x-3)+4

6-3x+7+4x = 4x-12+4

13+x = 4x-8

3x = 21

x = 7


c, `x/5-(2x)/3+x/10=1-x/3`

`(6x-20x+3x)/30` = `(30-10x)/30`

-11x = 30-10x

x = -30



d, `(x+1)/3+(2x-3)/4 = 1/2`

`4(x+1)+3(2x-3)=6`

4x+4+6x-9=6

10x = 11

x = `11/10` = 1,1
1