Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyooon sörgőős a válaszokat köszönööm!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
370
1. Meg tudunk-e olvasztani egy arany edényben ezüstöt? Válaszodat indokold!

2. Írj fel három olyan anyagot, aminek az olvadáspontja kisebb, mint az ezüsté!

3.Peti feltett egy lábas vizet a tűzhelyre és megmelegítette. Amint forrni kezdett, megmérte a víz hőmérsékletét. A hőmérő 100 °C-ot mutatott. Peti ekkor nagyobb lángra állította a tűzhelyet és a vizet még 5 percig forralta. Ezután megint megmérte a víz hőmérsékletét. Mennyit mutatott ekkor a hőmérő?
a) 100 °C -nál kevesebbet
b) 100 °C-nál többet mutatott, vagy éppen 100 °C-ot?
c) 100 °C-ot

4. Mennyi energiát kell befeltetni 10 kg jég megolvasztásához?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, Az arany olvadáspontja nagyobb, ezért meg lehet olvasztani.

2, cink, alumínium, higany

3,

c, pont 100 °C-ot mutat.

4,

`L_j` = 333,7 `(kJ)/(kg)`

Q = `m_j*L_j` = `10kg*333,7 (kJ)/(kg)` = 3337 kJ energia szükséges.
0