Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Bontsa fel a zárójeleket!
(a-2)³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(a-2)³ =
(felbontod (a-2)² és (a-2) szorzatára)
(a-2)² * (a-2) = (a² - 4a + 4) * (a-2) =
(minden tagot minden taggal)
a³ - 4a² + 4a -2a² +8a -8 =
(összevonsz)
a³ - 6a² +12a - 8
Módosítva: 8 éve
1