Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Méregkeverés egyenletekkel. Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Csatolom a képet. Kérlek segítsetek. És az is hell hogyan oldottad meg. A b kell csak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,

Ha egy oldat 10 %-os az azt jelenti, hogy

az oldat 100 kg-jában van 10 kg só

- akkor 40 kg oldatban van `40/100*10` = 4 kg só

Ha egy oldat 30 %-os az azt jelenti, hogy

az oldat 100 kg-jában van 30 kg só

- akkor 40 kg oldatban van `40/100*30` = 12 kg só

Ha egy oldat p %-os az azt jelenti, hogy

az oldat 100 kg-jában van p kg só

- akkor 40 kg oldatban van `40/100*p` = `0,4*p` kg só

Ha egy oldat (10+p) %-os az azt jelenti, hogy

az oldat 100 kg-jában van (10+p) kg só

- akkor 40 kg oldatban van `40/100*(10+p)` = (4+0,4p) kg só.
0