Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Spanyol Királyi Pénzverdében, Tokio 30 kg aranyat szeretne felhúzni a 8m magasan lévő emeletre egy csiga segítségével. Az aranyat egy 4 kg tömegű ládába helyezi. Mekkora a hatásfok?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
425
A Spanyol Királyi Pénzverdében, Tokio 30 kg aranyat szeretne felhúzni a 8m
magasan lévő emeletre egy csiga segítségével. Az aranyat egy 4 kg tömegű ládába
helyezi. Mekkora a hatásfok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A hasznos energia, ha csak az aranyat akarjuk felhúzni, a befektetett pedig, ha a együttes tömeget vesszük figyelembe.

`eta` = `m_("arany")/(m_("arany")+m_("láda")` = `(30kg)/(30kg+4kg)` = 0,88 A hatásfok 88%.
0