Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
480
Sziasztok, ebben kellene segíteni:

Fehér:Kék: Sárga:F=9,K=6, S=5.
a, Hány %-a kék??
b, Hány liter sárga festék van 32 liter ilyen arányú festékben?

(F:9/20,. K:6/20=30/100=30liter,. S: 5/20
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 6:(9+6+5)=6/20=0,30=30 %
b) 5:(9+6+5)·32 liter= 8 liter
0