Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
1. 55,8 millió francia közül , 62,5 % nyáron megy szabadságra és ebből 44 % a tengerre utazik. Hány francia tölti a nyári szabadságát a tengeren?
2. Egy liceum 3600 tanulójából 1980 angolt, 720 franciát, 630 spanyolt és a többi németet tanul. Határozd meg a tanulók hány százaléka tanul angolt, franciát , spanyolt illetve németet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

55 800 000-nek a 62,5 %-a az `55800000*62.5/100` = 34 875 000.

34 875 000-nek a 44 %-a pedig `34875000*44/100` = 15 345 000 a keresett szám.

2,

Angol: `1980/3600*100` = 55 %

Francia: `720/3600*100` = 20 %

Spanyol: `630/3600*100` = 17,5 %

Német: 100-(55+20+17,5) = 7,5 %.
0