Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni :(

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
Egy iskolában 200-nál kevesebb tanuló jelentkezett egy versenyre. Ha a tanulók rendre 6, 7 illetve 8 fős csoportokat alkotnak, mindig megmarad egy 5 tanulóból álló csoport. Hány tanuló jelentkezett a versenyre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
[6;7;8] = 168 (ez a legkisebb közös többszörös akar lenni)

+5 = 173 fő jelentkezett

173:6 = 28, marad 5

173:7 = 24, marad 5

173:8 = 21, marad 5.
0