Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körgyűrű

Főoldal » Középiskola » Matematika
1350
Mekkora a körgyűrű területe ha középkörének sugara 14 cm , szélessége pedig 4 cm ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A belső kör sugara (r=) 14 cm, a külső köré 14+4 = (R=)18 cm.

A körgyűrű területe a két kör területének különbsége.

T = `R^2*pi-r^2*pi` = `3.14*(18^2-14^2)` = 401,92 `cm^2`
0