Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatarozd meg az ábrán lathato ismeretlen szögek nagyságát

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
Segitseget kerek mert nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 68°-os szög kiegészítő szöge: 180-68 = 112°

A háromszög szögeinek összege 180°.

180 = `112+alpha+(alpha+13)`

`2*alpha+13` = 180-112 = 68

`2*alpha` = 68-13 = 55

`alpha` = `55/2` = 27,5° = 27°30'

`alpha+13` = 27,5 + 13 = 40,5° = 40°30'
0