Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Házi segítség matekból
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
636

a, 3a-(a+2b) = 3a-a-2b = 2a.2b

b, 5x-(3x+2y) = 5x-3x-2y = 2x-2y

c, 4y-(5+y) = 4y-5-y = 3y-5

d, (2m-3n)-(5m-6n) = 2m-3n-5m+6n = -3m+3n

e, `(6a^2-5a)-(a^2+7a)` = `6a^2-5a-a^2-7a` = `5a^2-12a`


637,

a, (12c+16d)-(6c-7d) = 12c+16d-6c+7d = 6c+23d

b, `(11x^3-2x^2)-(x^3-x^2)` = `11x^3-2x^2-x^3+x^2` = `10x^3-x^2`

c, `(3a^3b-13b^2)-(3a^3b+6b^2)` = `cancel(3a^3b)-13b^2-cancel(3a^3b)-6b^2` = `-19b^2`

d, `(4x^2y+8xy^2)-(3x^2y-6xy^2)` = `4x^2y+8xy^2-3x^2y+6xy^2` = `x^2y+14xy^2`

638,

a,

(13x-11y+10z)-(-15x+10y-15z) = 13x-11y+10z+15x-10y+15z = 28x - 21y +25z

b,

`(7m^2-4mn-n^2)-(2m^2-mn+2n^2)` = `7m^2-4mn-n^2-2m ^2+mn-2n^2` = `5m^2 - 3mn-3n^2`

c,

(14ab-37bc-2cd) - (16bc+11cd) = 14ab-37bc-2cd-16bc-11cd = 14ab - 53bc-13cd

d,

(11abc-16bcd-24cde) - (-9abc+bcd) = 11abc-16bcd-24cde+9abc-bcd = 20abc - 17 bcd - 24cde
0