Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pithagorasz tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
Egy négyzet kerülete 12 cm hosszú. Határozd meg átlóinak hosszát! Számítsd ki a négyzet oldalát és területét!
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A négyzet átlója a négyzet oldalának `root()(2)`-szerese.

K = 4a = 12 cm

a = `K/4` = `12/4` = 3 cm

átló = `a*root()(2)` = `3*root()(2)` `approx` 4,24 cm

T = `a^2` = `3^2` = 9 `cm^2`.
0