Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Dinának van x leje. Első nap elköt `3/4*x` lejt, marad, `x-3/4*x` = `1/4*x` leje.

Második nap elkölt `1/3*(1/4*x)` = `1/12*x` lejt. Ez 12 lej.

`1/12*x` = 12 /*12

x = `12*12` = 144

Eredetileg volt 144 leje.

Első nap végére maradt, `1/4*144` = 36 lej.

Második napon elköltött 12 lejt, maradt neki a második nap végére 36-12 = 24 leje.
0