Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyéni tevékenység

Főoldal » Általános iskola » Kémia
504
7 g vas és kén keverék 5%szennyeződést tartalmaz. Tudva,hogy a vas tömeg fele a kén tömegének, számold ki a szennyeződés tömegét, illetve a keverék két alkotójának a tömegét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
100 g keverékben van 5 g szennyeződés.

7 g keverékben van `7/100*5` = 0,35 g szennyeződés. A többi vas és kén; 7-0.35 = 6,65 g

x g kén és `x/2` g vas.

`x+x/2=6.65`

`(3x)/2=6.65`

x = `6.65*2/3` = `4.4dot(3)` g kén; `2*4.4dot(3)` = `2.21dot(6)` g vas és 0,35 g szennyeződés van a keverékben.
0