Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 10.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

I. 3x-2y = 8

II. 5x+2y = 24

I. + II. :

`3x-cancel(2y)+5x-cancel(2y)` = 8+24

8x = 32

x = `32/8` = 4

II. `5*4+2y=24`

20+2y=24 /-40

2y = 24-20 = 4

y = 2

Megoldás: x = 4; y = 2


2,

I. x+6y = 12

II. 4x+2y = -7

I.*4: 4x+24y = 48

I. - II.:

`(cancel(4x)+24y-(cancel(4x)+2y) = 48-(-7)`

22y = 55

y = `55/22` = `5/2` = 2,5

I. `x+6*5/2` = 12

x+15 = 12

x = 12-15 = -3

Megoldás: x = -3; y = 2,5.
0