Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket hogyan tudom kiszámolni számológéppel?

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
Sharp Scientific Calculator EL-501X számológépem van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először a szöget kell beütni, utána a szögfüggvény:

a, : Beírod: 10, nyomsz utána egy sin-t. A számológép DEG üzemmódban legyen, az vagy ki van írva, vagy nincs semmi, azt sajnos nem tudom, de ha RAD vagy GRAD van a kijelzőn, akkor módosítani kell DEG-re.

ahol tized fok van, ott ugyanúgy beütöd és utána a szögfüggvényt.

Ahol perc jelölés van, ott érdemes a percet átszámolni fokra. 1° = 60'. Tehát

i, 12°6' = 12,1°. ezt kell beütni, utána a szögfüggvényt.

j, 77°77' = 78° 17' = 78° és még ki kell számolni, hogy 17 perc az hány fok. 17' = `17/60`° . Akkor kiszámolod a számológéppel, hogy 78+17/60, egyenlő; és ennek a szögfüggvényét.

Ahol az értékből kell szögeket:

Az inverz függvényét a bal felső sarokban található 2ndf gombbal lehet (second function).

a, `sinalpha` = 0,1234. Beütöd a 0,1234-et, majd [2ndf] és [sin].

Kotangens nincs a számológépen, de ne ijedj meg, mert `tan alpha` = `1/ctgalpha`. Tehát

g, `ctgalpha` = 0,3245. akkor `tanalpha` = `1/0.3245` = 3,082. Az a kérdés innen, hogy melyik szögnek a tangense 3,082, ha ez van a kijelzőn, akkor [2ndf] és [tan].
0