Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebbe tudna nekem valaki segíteni mára kéne előre is köszönöm a válaszokat!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
567
1) Egy kerámiaszobor térfogata 240 köb cm, a sűrűsége 2 g/köb cm. Mekkora a tömege?

2) A lítium a szoba hőmérsékleten a legkisebb sűrűségű szilárd elem. 20 köb cm lítium tömege 10 g. Mekkora a lítium sűrűsége?

3) A Magyar Nemzeti Bank Hunyadi Mátyás születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából ezüst emlékérmét bocsátott ki 2018. november 19-én. Mekkora az ezüstérme térfoga, ha a tömege 77,76 gramm? (Az ezüst sűrűsége 10,5 g/köb cm.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`m=rho*V` = `240cm^3*2 g/(cm^3)` = 480 g.

2,

`rho_(Li)` = `m/V` = `(10g)/(20cm^3)` = 0,5 `g/(cm^3)`

3,

V = `m/rho` = `(77.76g)/(10.5 g/(cm^3))` = 7,4 `cm^3`.
0