Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Egy haromszog ket oldala 20,5 cm es 16,4 cm A nagyobbal szemkozti szog 84,6• (fok) Mekkora a tobbi szog!?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sinalpha/sinbeta` = `a/b`

`sinbeta=(sinalpha*b)/a` = `(sin84.6*16.4)/20.5` = 0,7964

`beta` = 52,8°

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = `180-(84.6+52.8)` = 42,6°.
0