Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
547
i. Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
23Először írjuk át a számokat prímtényezők szorzatára:
12=22*3
18=32*2
8=23
Ezeket behelyettesítve:
[(22*3)-3*e-1]-2*[(32*2)2*e3]-3/[(23)-2*e-4]2*(3-5*e3)2=
[2-6*3-3*e-1]-2*[34*22*e3]-3/[2-6*e-4]2*(3-5*e3)2=
2-12*36*e2*3-12*2-6*e-9/2-12*e-8*3-10*e6=
2-18*3-6*e-7/2-12*e-2*3-10=
2-6*34*e-5=
34/26*e5=
81/64*e5

0