Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Karola a születésnapi bulijára a barátai véletlenszerűen érkeznek és a ház előtt érkezési sorrendbe parkolnak le egymás mögé. Mekkora a valószínűsége annak hogy nyolc gépkocsi esetén a BMW és a Suzuki egymás mellett parkol le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 1. helyre 8 autó parkolhat, másodikra 7, stb, az összes eset száma `8!`.

A kedvező eseteket úgy tudjuk kiszámolni, hogy egynek számoljuk őket, mert egymás mellett lesznek, annyi különbséggel, hogy a két autó sorrendje kétféle lehet. A kedvező esetek száma tehát `2*7!`.

A valószínűség:

P = `("kedvező esetek")/("összes eset")` = `(2*7!)/(8!)` = `2/8` = `1/4` = 0,25 (25%).
0