Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét amely átmegy az origon és merőleges az e: 4x-5y=2018 egyenletű egyenesre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4x-5y=2018

átrendezve:

y = `4/5*x-2018/5`

Az egyenes meredeksége `4/5`

A rá merőleges egyenes meredeksége: `-5/4`

y = `-5/4*x+b`

A (0;0) pontot behelyettesítve:

0 = `-5/4*y+b`

b = 0

A keresett egyenes egyenlete: y = `-5/4*x` vagy átrendezve:

5x+4y = 0
0