Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:3:4, legrövidebb oldalának hossza 2cm. Számítsa ki a háromszög leghosszabb oldalát! Válaszát két tizedesjegyre kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög szögei: 2x; 3x; 4x.

180 = 2x+3x+4x = 9x

x = `180/9` = 20°

A háromszög szögei: `alpha` = `2*20` = 40°; `beta` = `3*20` = 60° és `gamma` = `4*20` = 80°

`sinalpha/singamma` = `a/c`

c = `(a*singamma)/sinalpha` = `(2*sin80)/(sin40)` = 3,06 cm.
Módosítva: 4 éve
0