Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Egy kórházi beteg teshőmérsékletét naponta ötször mérik meg. Az egyik napon a mért teshőmérséklet áltag 39°C terjedelme 1,4°C. Adjon meg öt ilyen lehetséges teshőmérséklet értékét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A terjedelem a legnagyobb és a legkisebb különbsége.

kiválasztunk egyet legkisebbnek (legyen mondjuk 38.5 °C), ekkor a legnagyobb 38,5+1,4 = 39,9.

Ha az átlag 39, akkor az öt hőfok összege `39*5` = 195. Ebből levonod a már két meglevő értéket (195-(38,5+39,9)= 116,6. Ezen osztozik 3 hőmérséklet, amit úgy válasszunk meg, hogy a legkisebb és a legnagyobb között legyen. A 3 maradék átlaga `38.8dot(6)`, akkor legyen a maradék 3: 38,6, 38,7 (a harmadikat pedig kiszámoljuk. 116,6-(38,6+38,7) = 39,3.

A hőfokok: 38,5; 38,6; 38,7; 39,3; 39,9.
0