Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Géza a lufitját 10cm átmérőjű gömb alakúra tudja felfújni. Apukájának felfújt léggömbje 20cm átmérőjű gömb. Hányszorosa az apuka lufijában lévő levegő a fia lufijában lévőének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_1/V_2` = `(((2d)^3*cancel(pi))/cancel(6))/((d^3*cancel(pi))/cancel(6))` = `(8*cancel(d^3))/cancel(d^3)` = 8-szorosa.
0