Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
903
Belefér-e egy 1600 cm2 felszínű (gömb alakú) vasgolyó egy 20 cm élű kocka alakú dobozba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a nagy kérdés, hogy a gömb átmérője kisebb-e, mint a kocka élhossza.

`A_g` = `d^2*pi` `rightarrow` `d=root()(A_g/pi)` = `root()(1600/3.14)` `approx` 22,6 cm `gt` 20 cm, tehát nem fér bele.
0