Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy cső 3 cm átmérőjű részén az áramlás sebessége 2 m/s. Mennyi az áramlás sebessége a cső 2 cm-es részén?

Főoldal » Középiskola » Fizika
808
Egy cső 3 cm átmérőjű részén az áramlás sebessége 2 m/s. Mennyi az áramlás sebessége a cső 2 cm-es részén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A térfogatáram a cső két részén egyenlő.

`A_1*v_1` = `A_2*v_2`

`(d_1^2*cancel(pi))/cancel(4)*v_1` = `(d_2^2*cancel(pi))/cancel(4)*v_2`

`v_2` = `(d_1^2*v_1)/d_2^2` = `(0.03^2*2)/0.02` = 4,5 `m/s`.
1