Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
949
Lili és Evelin majdnem mknden órán leveleznek egymással a fiúkról. Ma pont saját osztálytársaikat vitatják meg, amikor a matematikatanár elcsípi az alábbi postát. Fiú vagy lány jár több Liliék osztályába, ha a lányoknak van még 14 lány osztálytársa?

A posta:
jóképű 7, okos 5, jóképű és okos 30, egyik sem 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14+2 = 16 lány.

a jóképű és okos az gondolom 3 akar lenni, 30 egy kicsit sok.

jóképű 7, okos 5, akkor az 12, de 3 közös.

Tehát van: csak jóképű 7-3 = 4; csak okos 5-3 = 2, mindkettő 3, egyik sem 8.

Ez összesen 4+2+3+8 = 17 fiú.

Fiú van több.
0