Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
451
Szén-monoxid-gáz sűrűsége 0 °C-on, 10⁵ Pa nyomáson1,25 kg/m³
a) Mekkora a sűrűsége 27 °C hőmérsékleten és 50 kPa nyomáson?
b) Mekkora a térfogata 27 °C hőmérsékleten és 50 kPa nyomáson, ha a tömege 200 g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV = nRT

pV = `m/M*R*T`

`M_(CO)` = 0.028 `(kg)/(mol)`

`rho` = `m/V` = `(p*M)/(R*T)` = `(50000*0.028)/(8.314*273)` = 0,617 `(kg)/m^3`.

`V_(CO)` = `m/rho` = `(0.2kg)/(0.617 (kg)/m^3)` = 0,324 `m^3` = 324 `dm^3`.
0