Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
666
Egy légbuborék a víz felszíne felé emelkedik. Amikor 15 m mélyen van, térfogata 5 mm3.
Mekkora lesz a buborék térfogata a vízfelszín közvetlen közelében, ha a víz hőmérséklete állandó,
továbbá a légnyomás 10⁵Pa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T = állandó

`p_1*V_1=p_2*V_2`

`V_1` = 5 `mm^3`

`p_2` = `10^5` Pa

`p_1` = `p_2+rho*g*h` = `10^5+1000*10*15` = 250000 Pa

`V_2=(p_1*V_1)/p_2` = `(2.5*10^5*5)/10^5` = 12,5 `mm^3`.
0