Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétele

Főoldal » Általános iskola » Matematika
935
Egy téglalap átlója 85 cm, egyik oldalának hossza 13 cm. Mekkora a területe és a kerülete?

Tudna valaki segíteni? Előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

átló hossza: e=85 cm egyik oldala a=13 cm b=?
Phitagorasz tétel alapján:
a²+b²=e²
b²=e²-a²=85²-13²=7056 ⇒b=84 cm-és a másik oldal, így
K=2·(a+b) =2·(13+84)=194 cm és
T=a·b=13·84=1092 cm²
0