Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétele

Főoldal » Általános iskola » Matematika
844
Mekkora annak a négyzetnek az átlója, amelynek a területe 64 négyzetméter?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Mível T=a²=64cm² ⇒a=8 cm, ezért az átló hossza: gyök alatt (a²+a²)=
gyök alatt (128)=11,314 cm
0