Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni? Sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
583
Ez lenne csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
1500 x 3/4=1125
1500 x 2/5= 600
1500 x 5/2 = 3750

b)
600 : 4/3=600 x 3/4=800

c)
600 :4/3= 600 x 3/4 = 450

d)
5/8 x 7/100 = 35/800 7%
5/8 x 1/2 = 5/16 50%
5/8 x 7/5 = 35/40 140%
5/8 x 21/10 = 105/80 210%

e)
3/5 : 5/6=3/5 x 6/5= 18/25

f)
66,5 : 7/4=66,5 : 1,75= 38

0