Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3583
A feladat pontosan:
Két kőműves együttes munkával 6 nap alatt épít fel egy falat. Hány nap alatt építenék fel a falat külön-külön,ha az egyiknek az egész munka 5 nappal tovább tartana mint a másiknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/(1/N1+1/N2)=6
N1=N2+5

1/(N2+5)+1/N2=1/6
6N2+6(N2+5)=N2(N2+5)
12N2+30=N2^2+5N2
N2^2-7N2-30=0

N2=10
N1=15
1