Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Holnapra kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Matek hazi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Elore koszonom!!!!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `(x+1)^2` = `x^2+2x+1`

b, `(u-2)^2` = `u^2-4u+4`

c, `(a+3)^2` = `a^2+6a+9`

d, `(4-y)^2` = `16-8u+u^2`

20.3

a, (x+2)(3x-4) + (3-x)(2-2x) = `3x^2+6x-4x-8+6-2x-6x+2x^2` = `5x^2-6x-2`

b, (2x-5)(-x+4)-(2x+6)(3x+2) = `-2x^2+5x+8x-20-6x^2-18x-4x-12` = `-8x^2-9x-32`

c, -2(2x-5)(2x+4)-3(6x+2)(5x+3) = `-8x^2+20x-16x+40-90x^2-30x-54x-18` = `-98x^2-80x+22`

d, -5(3x-1)(-3x+2)-4(x-1)(3x-2) = `45x^2-30x-15x+10-12x^2+12x+8x-8` = `33x^2-25x+2`
0