Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!?!SOS!?!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Csatoltam a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 7. osztály, Racionális számok, Természetes számok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4,

a,

Ha 1800 g kerül 2160 Ft-ba, akkor

1000 g kerül `1000/1800*2160` = 1200 forintba.

b,

65 dkg = 650 g sajt kerül `650/1800*2160` = 780 forintba.

c,

1200 forintba kerül 1000 g sajt

450 forintba kerül `450/1200*1000` = 375 g = 37,5 dkg sajt.
0