Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy m₁ 10 kg tömegű v₁ = 8 sebességű és egy m₂ = 9 kg tömegű v₂ = 11 sebességű test tökéletesen rugalmasan ütközik.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
407
Egy m₁ 10 kg tömegű v₁ = 8 sebességű és egy m₂ = 9 kg tömegű v₂ = 11 sebességű test tökéletesen rugalmasan ütközik. Mekkorák a testek u és sebességei az ütközés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
rugalmas, utkozes
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás és energiamegmaradás:

`m_1*v_1+m_2*v_2=m_1*u_1+m_2*u_2`

`1/2*m_1*v_1^2+1/2*m_2*v_2^2=1/2*m_1*u_1^2+1/2*m_2*u_2^2`

két ismeretlen van csak és két egyenlet, nem vezetem le, de:

`u_1` = `(m_1-m_2)/(m_1+m_2)*v_1+(2m_2)/(m_1+m_2)*v_2` = `(10-9)/(10+9)*8+(2*9)/(10+9)*11` =

`u_2` = `(m_2-m_1)/(m_1+m_2)*v_2+(2*m_1)/(m_2+m_1)*v_1` = ide is behelyettesítesz és kész.
0