Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika munka

Főoldal » Középiskola » Fizika
753
Egy szivattyú óránként 40m3 vozet nyom fel 8m magasra. Hány percig működött ha 1,44*10^6 J munkát végzett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika emelési munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1 óra alatt -> t = 3600 sec
víz sűrűsége 1g/cm3 = 1000 kg / m3
tehát 40 * 1000 = 40000 kg vizet nyomott fel.
h = 8m

W = m * g * h = 40000 * 10 * 8 = 3200000 J (ennyi munkát végzett 3600 sec alatt) = 3.2 * 106

X idő alatt végzett el 1.44 * 106 J munkát
(1.44 / 3.6) * 3600 = X
X= 1440 sec = 24 percig működött.

0