Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9^(x+1)=4*6^x`

`9*9^x=4*6^x`

`(9/6)^x = 4/9`

x = `(lg(4/9))/(lg(9/6))` = -2

x = `(lg4-lg9)/(lg9-lg6)` = `(2*lg2-2*lg3)/(2*lg3-lg3-lg2)` = `(2*(lg2-lg3))/(lg3-lg2)` = `-2*cancel((lg2-lg3))/cancel((lg2-lg3))` = -2
0