Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
o,

`x^(2x^2-7x+6)=1`

`x ne 0`

Bármely szám nulladik hatványa (kivéve nulla) 1.

`2x^2-7x+6=0`

`x_(1,2)=(7pm root()(7^2-4*2*6))/(2*2)` = `(7 pm 1)/4`

`x_1=2`

`x_2` = `3/2`

Ellenőrzés!
0